Maapallo elää nyt velaksi – vuoden luonnonvarat jo käytetty

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiskunta on ylikuluttanut maapallon luonnonvaroja 1970-luvun alkupuolelta asti. Tarvitsisimme WWF:n mukaan 1,5 maapalloa, jotta voisimme tyydyttää vuosittaiset kulutustarpeemme. Maapallon tälle vuodelle osoitetut uusiutuvat luonnonvarat kulutettiin äskettäin loppuun, ja loppuvuoden elämme niin sanotusti velaksi.

Global Footprint Network -tutkimuslaitoksen mukaan saavutimme 21. elokuuta sen pisteen, että olemme kuluttaneet uusiutuvien luonnonvarojen tuotannon ja fossiilisten polttoaineiden kasvuhuonepäästöjen käsittelykyvyn. Asian parantamiseksi tarvittaisiin suuria muutoksia ja yhteiskunnallisia ratkaisuja.

Kaikkein eniten käännekohdasta kärsivät köyhien maiden ihmiset, jotka eivät pysty taistelemaan luonnonvaroista rikkaiden maiden kanssa. WWF muistuttaa, että ylikulutuksella on kauaskantoisia seurauksia esimerkiksi luonnon monimuotoisuudelle ja ilmastolle.