Ruotsalaistähti hehkuttaa suomalaislaulajaa: ”Fantastinen lauluääni!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen Axwell esiintyi lauantaina Tukholmassa järjestetyssä konserttitapahtumassa, jossa noin 12.000 katsojaa tanssi villisti Tukholman pimenevässä yössä. Stara oli paikalla välittämässä tunnelmia lukijoilleen, ja samalla reissulla tapasi myös illan pääesiintyjän.

Suomalaisittain erityisen mielenkiintoinen Axwellin kappale on vuonna 2007 julkaistu I Found You, jonka laulajana toimii suomalainen tanssija- ja laulajalahjakkuus Charles ”Max C” Salter. Axwell kertoi Staralle miten yhteistyö aikanaan sai alkunsa hyvin nimekkään tahon suosituksesta.

– Siis suomalainen Max C… Stonebridge suositteli häntä minulle. Kuulin sitten demoilta hänen fantastista lauluääntään. Hän tuli ruotsinlaivalla Helsingistä Tukholmaan minun studiolleni ja teimme kappaleen. Fantastinen kaveri.

Suomesta löytyy nykyisin useita kansainvälisen tason DJ-tuottajia, joiden hitit soivat niin Ruotsissa kuin Ibizallakin. Axwellilla oli kuitenkin jostain syystä musta aukko suomalaisen musiikin saralla.

– En tunne kovin montaa uutta suomalaista artistia. Muistan vanhat hyvät, joita ovat Bomfunk MC’s ja JS16. He ovat vanhoja, mutta legendaarista. He olivat aikoinaan todella suosittuja. Ja Darude myös, tietenkin. Monet DJ:t soittavat edelleen Sandstormia.