Axwell Staralle: ”Stadionkeikoilla tarvitaan jotain enemmän”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Swedish House Mafian jäsenenä tunnetuksi tullut ruotsalainen DJ-tuottaja Axwell keikkailee nykyisin soolona konemusiikkitapahtumissa ympäri maailmaa. Viikonloppuna nähtiin harvinaislaatuinen tapahtuma, kun Tukholmassa hänen ympärilleen järjestettiin massiivinen areenatapahtuma.

Stara tapasi Axwellin ennen konserttia, jossa 12.000 katsojaa tanssi villisti Tukholman pimenevässä yössä. Carlsberg Where’s The Party? -tapahtuma oli sekä visuaalisesti että musiikillisesti erittäin onnistunut. Axwell kertoi haastattelussa pitävänsä erittäin tärkeänä sitä, että DJ ottaa yleisön haltuun pelkän levynsoiton lisäksi.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

– Nykyisin se on hyvin tärkeää, koska tämänkaltaiset musiikkitapahtumat ovat muodostuneet yhtä suureksi kuin mitkä tahansa muut konsertit. Jotta voi pitää hyvän konsertin, siihen tarvitaan hyvää vuorovaikutusta yleisön kanssa, Axwell kertoi Staralle.

– Jos soitamme pienellä pimeällä klubilla 300 ihmiselle, niin silloin ei ehkä tarvita suurta show’ta, mutta kun soitetaan stadioneilla kymmenilletuhansille ihmisille, pitää heille tarjota jotain enemmän.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Kaikilla DJ-tähdillä kontakti yleisöön ei kuitenkaan ole kovinkaan kiitettävällä tasolla. Ahkera keikkailu auttaa kuitenkin luomaan yhteyden yleisön kanssa.

– Luulen, että DJ-keikkailu on sellaista, jota voi tehdä useampi ihminen kuin esimerkiksi kitaran soittamista. Monet heistä pitävät ehkä mukavana musiikin tekemistä makuuhuoneessa, mutta esiintymislavalle nouseminen voi olla heille hieman vaikeaa. Voi olla vaikeaa esiintyä kymmenientuhansien ihmisten edessä, mutta he varmasti oppivat sen harjoituksen myötä. Viiden vuoden päästä he jo keskustelevat yleisön kanssa.