Axwell myönsi Staralle: ”Vinyylilevyillä miksaaminen liian vaikeaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektronisen tanssimusiikin kärkinimiin lukeutuva ruotsalainen DJ-tuottaja Axwell esiintyi lauantai-iltana Tukholmassa järjestetyssä massiivisessa Carlsberg Where’s The Party? -konserttitapahtumassa. Stara oli paikalla ja tapasi Axwellin ennen konserttia.

Axwell käväisi kesällä myös Suomessa, kun hän esiintyi Helsingissä Summer Sound Festivalin lavalla. Keikka oli miehen mieleen ja suomalaisyleisö jätti hyvän tunnelman.

– Se oli uskomatonta. Aivan kuin olin toivonutkin. Olin siellä myös viime vuonna, ja se oli ensimmäinen kertani Suomessa. Ajattelin, että ”Herranjestas, tämä on uskomatonta!” Yleisö oli fantastinen ja tänä vuonna vieläkin parempi. Viihdyin todella hyvin. Suomalaisyleisö on hyvin energistä, Axwell kertoi Tukholmassa.

DJ-kulttuuri on kokenut parissa vuosikymmenessä suuren muutoksen, kun käytettävä formaatti on muuttunut ensin vinyylilevyistä CD-levyiksi ja sitten MP3-tiedostoiksi. Nykyisin koneet pitävät huolen siitä, että MP3-miksaukset onnistuvat. Siksi moni pitää oikean DJ:n merkkinä sitä, että hän osaa miksata kappaleita saumattomasti yhteen myös perinteisillä vinyylilevyillä.

Axwell soitti uransa alkuvaiheessa keikoillaan musiikkia vinyylilevyiltä, mutta hän ei kuitenkaan koskaan oppinut miksaamaan vinyylilevyillä. Siksi mies ei pidä nykyisin merkityksellisenä sitä, että DJ on aikoinaan soittanut vinyyliä.

– Minusta sillä ei ole merkitystä. Vinyylillä biitin saaminen kohdalleen oli minulle todella vaikeaa. Se oli suuri haaste. Kaikki ajattelivat, että biittimiksaaminen oli se juttu. Se oli DJ-keikoissa aikoinaan hienoa, mutta myös suuri haaste, Axwell myönsi Staralle.

– Minusta sitä ei kuitenkaan tarvitse olla tehnyt. Nyt arvostan, ettei tarvitse enää tehdä sitä. Tärkeintä on kuitenkin, ettei tarvinnut kantaa raskaita levyjä. En enää soita vinyylejä, koska ne ovat niin isoja ja raskaita. Kuuntelen musiikkia vinyylilevyiltä kotona, mutta pidän siitä, että keikkailen USB-tikun kanssa.