Pertti Kurikan Nimipäivät kahdelle jäähallikeikalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes kulttisuosioon parissa vuodessa noussut Pertti Kurikan Nimipäivät on keikkaillut myös menneen kesän aikana ahkerasti. Tänä syksynä on luvassa kuitenkin yhtyeen uran suurimmat keikat, kun miehet esiintyvät Helsingin Jäähallissa kahdella jättikeikalla 26. ja 27. lokakuuta.

Staran saamien tietojen mukaan Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy Jäähallissa PMMP-yhtyeen lämmittelijänä. Neljän kehitysvammaisen muodostama Pertti Kurikan Nimipäivät on valloittanut sydämiä Kovasikajuttu dokumenttielokuvan myötä ympäri maailmaa. Bändin ura on vahvassa nousukiidossa ja nyt takana on yhtyeen historian kiireisin festivaalikesä. Näin yhtyeen rumpali kommentoi festarikeikkoja vielä kesän alussa.

– Treenattu on. Keikkoja on esitetty ja keikkaliksaa on tullut. Hyvin on mennyt ja yleisö tykkää ja tanssii meidän kanssa. Pertti ei tykkää huumorista, Samikaan ei tykkää. Sami käskee lopettamaan ja lopettamaan. Pertti valitti, että Sami vaan komentaa meitä. Karilta katosi hattu. Syyttää sitten minua niin kuin Samikin. Mä en usko niitä, mulle tulee kauhean paha mieli. Hermot menee heidän kanssa, rumpali Toni kommentoi kiertue-elämää.

– Festivaaleilla esiinnytään ja juodaan kokista. Pertti ottaa Fantaa. Sami ja Kari käyttäytyy aivan kohteliaasti ja hyvin. Sami sanoo mulle: ”Missä minun hattu on?”. Karilta hukkuu hattu keikalle ja se rupee syyttelemään minua ja huutaa Kallelle. Tulen aivan hyvin toimeen bändin kanssa, mutta Sami on sellainen iso mies, joka ei halua Kallio-biisiä soittaa, kun se on sellanen porvari ja kepulainen.