Järjestätkö juhlat tai pidätkö bileet? Älä tee näitä mokia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Juhlien järjestäminen on hauskaa puuhaa, jos siitä ei ota turhan suurta stressiä. Bileiden luonteesta riippuen kannattaa kuitenkin muistaa pari seikkaa, jotta juhlat onnistuisivat hyvin ja vieraat viihtyisivät. Loistava juhlien järjestäjä muistetaan aina.

Huffington Post listasi viisi yleisintä virhettä, jotka eivät välttämällä anna juhlista hyvää kuvaa vieraille. Ensimmäiseksi muistutetaan, että kaikille juhlijoille tulisi löytyä jonkinlainen istumapaikka. Vaikka cocktail-kutsuilla on totuttu seisomaan, kelpaisi pientä lepoa varten vaikka lipaston kulma, jalkarahi tai keittiön jakkara, ettei vieraiden yksinkertaisesti tarvitse seisoa koko iltaa.

Mikäli juhlan järjestäjä ei aseta kekkereilleen tarkkaa aloitus- ja lopetusaikaa, saattavat vieraat hämääntyä, että tulevatko he vain piipahtamaan jossain vaiheessa iltaa vai onko tarkoituksena juhlia kaveriporukalla alkuillasta aamuyöhön. Lisäksi toiset tahtovat järjestää itselleen kyydin kotiin, joten kuskille on hyvä ilmoittaa etukäteen jokin aika noutamiseen.

Tarjoilujen ja ruoan loppuminen on suorastaan kardinaalivirhe. Vaikka hyvänä voidaan myös pitää, että kaikki tarjoilut uppoavat vieraisiin ilman, että rääppiäisiä tarvitsee säilytellä jääkaapissa viikkotolkulla, tulisi pöydässä olla aina edes jotain pientä purtavaa. Juhliin kannattaakin siis varata sopiva määrä esimerkiksi sipsiä tai nachoja, joita vieraat voivat hiprakassa mutustella, kun kaikki muu on jo syöty.

Myös epämääräiset kutsut ajavat vieraat usein hakoteille. Kutsussa tulee olla selkeästi juhlapaikan osoite, tiedot mahdollisista parkkipaikoista ja yleisimmät maamerkit perille löytämiseksi. Fiksuimmat lähettävät jopa ajoreitin valmiina vieraan puhelimeen linkkinä.

Juhlissa on usein vaarana, että ihmiset hakeutuvat jo entuudestaan tuttuun seuraan ja syntyy niin sanotusti kuppikuntia. Siksi isäntäväen vastuulla onkin esitellä toisille entuudestaan tuntemattomat vieraat ja antaa heidän itse tutustua paremmin. Mikäli joku kuitenkin kyhjöttää juhlissa yksin, tulisi häntä kannustaa muiden joukkoon ilman, että illan järjestäjä joutuu niin sanotusti pitämään yhdelle vieraalle henkilökohtaista seuraa.