Penkkiurheilijan unelma? Hurraus välittyy kotisohvalta stadionille

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet jalkapallon ystävät pääsevät harvoin seuraamaan paikan päälle suosikkijoukkueidensa pelejä, mutta kotikatsomoissa niitä seurataan aktiivisesti. Kotoa käsin on kuitenkin ollut mahdotonta kannustaa joukkuetta siten, että joukkue sen myös huomaa. Nyt asiaan on tullut muutos.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tunisiassa kokeillaan parhaillaan kännykkäsovellusta, jonka avulla kuka tahansa joukkueen fani voi kannustaa suosikkejaan paikan päällä stadionilla, vaikka he itse seuraisivat peliä maapallon toisella puolella sijaitsevassa kisakatsomossa.

Tämän mahdollistaa kännykkäsovellus, joka välittää klikkaukset stadionilla sijaitsevaan massiiviseen äänentoistoon, joka puolestaan välittää katsojien hurrausta sitä suuremmalla äänenvoimakkuudella mitä useammat käyttäjät painavat kännykkäsovelluksessa olevaa ”hurrausnappia”.

Kyseessä on The Mobilizing The 12th Man -niminen kokeilu, jonka on kehittänyt Memac Ogilvy -mainostoimisto. Ajatus syntyi Arabikeväänä, kun maan hallitus kielsi kansalaisten kokoontumiset ja siten myös katsojat jalkapallo-otteluista. Tähän mennessä sovelluksen on ladannut jo yli 93.000 käyttäjää.