Olutcooleri estää kännykkäsignaalit ympäriltään – tätä tarvittaisiin Suomessakin

Digi · Stara.fi

Suomalaisessa ravintolassa ei ole lainkaan harvinainen näky, että pöytäseurueen jokainen jäsen näpyttelee kännykkäänsä eikä kukaan puhu mitään pitkiin aikoihin. Suomi ei ole yksin, sillä aivan sama ongelma on myös muualla maailmassa. Nyt Brasiliassa on ryhdytty toimeen asian korjaamiseksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Taannoin Singapore’s Social Rehab -ravintola ryhtyi tarjoamaan alennusta asiakkaille, jotka suostuvat jättämään kännykkänsä narikkaan. Nyt Brasilialainen Polar-olutmerkki on lanseerannut illanviettoihin olutcoolerin, jolla on perin erikoinen ominaisuus.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Laite nimittäin estää matkapuhelinten signaalien etenemisen, eli toisin sanoen mykistää kaikki ympärillään olevat kännykät 1,5 metrin eräisyydeltä. Tarkoituksena on rohkaista ihmiset keskustelemaan toistensa kanssa kasvokkain kännykän sijaan. Laitetta on testattu Sao Paulossa hyvällä menestyksellä. Vastaavia kännyköiden jumittajia käytetään maailmalla muun muassa vankiloissa ja elokuvateattereissa estämään kännyköiden käyttö sopimattomalla hetkellä. Suomessa tällaiset laitteet ovat laittomia.