Robin Thicken kohuvideosta parodiaversio – miehet seksiobjekteina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalaisen r&b-muusikon Robin Thicken alkukesästä julkaistu Blurred Lines -kappale herätti kohua musiikkivideollaan. Kappaleen alkuperäinen, yläosattomia naisia esitellyt versio poistettiin YouTubesta seksuaalisen sisällön johdosta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Sittemmin palvelussa julkaistiin siveellisempi versio videosta. Videota ja kappaletta pidettiin seksistisenä, ja nyt se onkin saanut vastavedon parodiavideon muodossa. Defined Lines -musiikkivideolla sukupuoliroolit on käännetty. Tällä kertaa naiset nimittäin laulavat vähäpukeisten, tanssivien miesten ympäröimänä.

Myös Defined Lines -kappaleen sisältö on vastaveto Robin Thicken sanoituksille. Parodiaversion sanoituksissa kyseenalaistetaan perinteisiä sukupuoliarvoja ja kritisoidaan yleisemminkin musiikkivideoilla esiintyvää seksismiä.

Kuten Robin Thicken alkuperäinen Blurred Lines -video, myös Deftined Lines poistettiin Youtubesta. Video löysi kuitenkin tiensä sivustolle myöhemmin uudelleen. Toisin kuin Thicken videon sensuroimattomassa versiossa, parodiaversiossa nähtävät mallit eivät ole ilkosillaan.