Miksi voileipä putoaa lattialle voipuoli alaspäin? Syy on löytynyt

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisiä on kautta aikojen ärsyttänyt ja kummastuttanut kysymys, miksi voileivät putoavat lähes aina lattialle siten, että voideltu puoli lässähtää maata vasten. Nyt Manchesterin yliopiston tutkijaryhmä on selvittänyt leipäongelman alkulähteen.

Kuva:  Blogs.yahoo.co.jp
Kuva: Blogs.yahoo.co.jp

Kaikki on nimittäin heidän mukaansa kiinni leivän putoamiskorkeudesta. Yliopiston tiedemiehet pudottivat sata voileipää, joista 81 prosenttia päätyi voipuoli lattiaa vasten. Professori Chris Smith paljastaa, että pöytä oli 76 senttimetriä korkea.

Daily Mailin mukaan pöydän tulisi olla yli kaksi metriä ja 44 senttimetriä korkea, mikäli tahtoisi voileivän putoavan voipuoli ylöspäin. Silloin voideltu herkku ehtisi tekemään 360 asteen pyörähdyksen pudotuksen aikana.