Robert Pattinson sivalsi Twilight-faneja: ”Mitä nämä ihmiset tekevät?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen näyttelijä Robert Pattinson herätti aiemmin tänä vuonna kohua eroamalla Twilight-vastanäyttelijä Kristen Stewartista. Sittemmin hänet on yhdistetty esimerkiksi Elvis Presleyn tyttäretyttäreen Riley Keoughiin ja viimeisimpänä näyttelijätär Sarah Gadoniin.

Nyt Robert Pattinson on puhunut vähemmän mairittelevaan sävyyn hänestä supertähden tehneestä Twilight-sarjasta ja sen faneista. Mies kertoi saksalaiselle Interview-lehdelle hämmentyneensä siitä, että monet Twilightin vannoutuneimmat fanit eivät olekaan teinejä, vaan aikuisia.

– Twilightillä on oma rinnakkaismaailmansa, oma fanikulttuurinsa, joka on muodostunut internetissä alusta lähtien. Se on intensiivisempi kuin mikään aikaisempi vastaava ilmiö, Robert Pattinson kuvailee.

– Joskus ihmettelen, mitä nämä kaikki ihmiset tekevät päivät pitkät. He istuvat tietokoneillaan ja kommentoivat kaikkea, mikä edes etäisesti liittyy Twilightiin, tähti jatkaa.

Samaisessa haastattelussa Robert Pattinson ilmaisee inhonsa lehdistön hänelle antamaa ”R-Patz”-lempinimeä kohtaan. 27-vuotias näyttelijä ilmaisee haluavansa kuristaa ”sen läskin bloggaajan”, joka lempinimen ensimmäisenä keksi.