Linna Skotlannista vai kaksio Manhattanilta? Sama hinta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme Suomessa tottuneet ilmiöön, jossa Helsingissä myynnissä olevasta yksiöstä joutuu pulittamaan saman verran kuin 200 kilometrin päässä sijaitsevasta omakotitalosta tontteineen. Nyt Wall Street Journal paljastaa, että jopa Skotlannin linnat ovat halvempia kuin Manhattanilla sijaitsevat asunnot.

Nyt on paras aika ostaa vanha linna nummien keskeltä, sillä Skotlannissa sijaitsevien lukaalien hinnat ovat laskeneet merkittävästi viimeisen viiden vuoden aikana. Kun ennen linnasta joutui keskimäärin pulittamaan 1,86 miljoonaa dollaria, saa linnan nykyisin peräti 1,13 miljoonalla. Samalla hinnalla voi myös ostaa pienen kaksion Manhattanilta.

Kerroimme taannoin, että Yhdysvaltojen keskimääräinen asuntovuokra on kuukausittain tuhat dollaria. Silti New York Cityssa asuva joutuu pulittamaan vuokra-asunnostaa huomattavasti tätä enemmän. Viimeisimmän markkinatutkimuksen mukaan New Yorkin keskimääräinen asuntovuokra on nimittäin huimat 3.017 dollaria, eli 2.355 euroa.