Tasa-arvoa: Nykyajan miehet tekevät enemmän kotitöitä kuin isänsä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naisten suusta kuuluva nalkutus koskee erittäin usein heidän siippansa kotitöiden tekemistä tai tekemättä jättämistä. Moni vaimo on kuitenkin huomannut, että kannustaminen toimii paremmin kuin valittaminen, ja nykyaikana miehet ovatkin valmiita jakamaan kotitöitä tasapuolisemmin.

Kodinkonemerkki Boschin suorittaman kyselyn mukaan miehet ottavat yhä enemmän osaa kotitöihin. Modernissa perheessä molemmat osapuolet käyvät päivätöissä, ja siksi myös kodista huolehtiminen tulee jakaa tasaisesti. Miehet tahtovat jakaa vastuun, vaikka heidän isänsä eivät osallistuneet kotitöihin oikeastaan koskaan.

Miesten lempipuuhia ovat kokkaaminen ja tiskien hoitaminen. Kyselyn mukaan seitsemän miestä kymmenestä tarttuu imuriin joka viikko. Miehet myös pyyhkivät pölyjä keskimäärin kaksi kertaa viikossa. Nämä kotityöt olivat vasta muutama vuosikymmen sitten lähes kokonaan perheen hameväelle kuuluvia puuhia, Femail First paljastaa. Lisäksi miehet pesevät pyykkiä ja imuroivat enemmän kuin koskaan aiemmin.