Lääkemerkit tyttöjen paidoissa olivat liikaa – vaatemerkki oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kitson-niminen vaatemerkki myy paitoja, joita koristavat Xanax, Addreall ja Vicodin-lääkkeiden nimet. Kyseiset lääkkeet ovat pahamaineisia, sillä niitä väärinkäytetään varsin runsaasti päihtymismielessä. Nyt paitojen myynti halutaan kieltää.

xanaxpaita09092013

Xanaxia, Adderallia ja Vicodinia valmistavat lääkeyhtiöt aikovat nostaa oikeusjutun vaatemerkkiä vastaan. Yhtiöt vaativat paitojen vetämistä markkinoilta sillä perusteella, että lääkkeiden nimen käyttö rikkoo tavaramerkkilakia.

– Me emme hyväksy sellaisten tuotteiden myyntiä, joilla halutaan ihannoida lääkkeemme väärinkäyttöä, kommentoi Adderallin edustaja TMZ-verkkosivustolle.

Aikaisemmin myös huumeiden käyttöä vastustava DrugFree.org -sivusto on ilmaissut närkästyksensä Xanax, Adderall ja Vicodin -paitoja kohtaan. Kitson-merkin verkkosivujen mukaan osa paitojen tuotoista lahjoitetaan kuitenkin lääkkeiden väärinkäyttöä vastaan toimivan työn hyväksi.