Dieetti vuodelta 1929 on karua luettavaa – aamiaiseksi kuumaa vettä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka Yhdysvalloissa tuskaillaan sairaalloista ylipainoa vastaan, ei Hollywoodin tähdet ainakaan edusta ylipainosta kärsivää ryhmää. Julkisuudessa on usein kauhisteltu julkkisten ihmedieettejä, kun he karistavat kilojaan vuodesta toiseen saavuttaakseen langanlaihan runkonsa.

Usein laihduttaminen mielletään pelkästään nykyajan ilmiöksi, mutta nyt julkisuuteen on noussut lehtiartikkeli vuodelta 1929, jossa kerrotaan Hollywoodin tähtien suosima ruokavalio. Artikkeli varoittaa naisia sortumasta mokomalle nälkäpaastolle, sillä siinä nautitaan päivän aikana ainoastaan 505 kilokaloria.

Ruokavalio alkaa aamiaisella, johon ei kuulu muuta kuin kuumaa vettä. Lounaaksi nautitaan kahdeksan ruokaluikallista lihalientä, kaksi suolakeksiä ja 115 grammaa tomaattia. Päivälliseksi artikkelin mukaan riittää pieni määrä raejuustoa, reilu 60 grammaa ananasta ja lasillinen täysmaitoa. Päivän mittaan voi myös nauttia yhden keitetyn kananmunan ja 185 grammaa pinaattia.

Artikkeli julkaistiin Photoplayn vuoden 1929 numerossa ja vaarallisen dieetin rinnalla esitellään monipuolisen ruokavalion malli, johon kuuluu 1050 kilokaloria enemmän.