Jenkkilehti: Dome Karukoski ohjaa elokuvan Tom of Finlandista!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuvatuotanto on jälleen noussut otsikoihin Yhdysvalloissa, kun arvostettu elokuvalehti Variety kertoo näyttävästi tulevasta kotimaisesta elokuvasta. Lehti nimittäin raportoi, että elokuvaohjaaja Dome Karukoski ohjaa Tom of Finland -elokuvan.

Kyseessä on elämäkertaelokuva vuonna 1920 syntyneestä Touko Laaksosesta, joka tunnetaan ympäri maailmaan taiteilijanimellä Tom of Finland. Homoseksuaaleja miehiä kuvaavasta taiteesta maailmanlaajuiseen tunnettuuteen noussut Laaksonen päätyy lähiaikoina myös valkokankaalle. Tom of Finlandin työt ovat innoittaneet lukemattomia muotisuunnittelijoita Tom Fordista Jean Paul Gaultieriin.

Varietyn mukaan elokuvan tähdet on määrä julkistaa vuoden 2014 alkupuolella. Lehti muisti kertoa myös Karukosken aikaisemmista menestyselokuvista ja Domen elokuvien Toronton elokuvafestivaaleilla saamasta innostuneesta vastaanotosta.