Parivaljakko tarjoaa eläinterapiaa – ei ihan tavallinen näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eläimillä tiedetään olevan terapeuttista voimaa esimerkiksi pitkäaikaissairaiden hoitamisessa. Karvaiset terapeutit viihdyttävät, kuuntelevat ja tukevat potilaita. Monissa vanhainkodeissa ja muissa hoitolaitoksissa on usein omia eläinterapeutteja vakioasukkaina.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Yhdysvaltojen Portlandissa elelee veikeä terapeuttikaksikko, joka vierailee sairaaloissa, vanhainkodeissa ja erilaisissa keskuksissa. Kyseessä on Napoleon-niminen alpakka ja Rojo-niminen laama. Nämä eläimet herättävät ohjaajansa mukaan hyväntuulisuutta minne ikinä menevätkään.

Napoleon ja Rojo viihdyttävät asiakkaitaan muun muassa sillä, että potilaat saavat katsella kaksikon touhuja sekä silitellä, suukotella ja leikkiä niiden kanssa. Hauskannäköinen parivaljakko on loistava esimerkki siitä, kuinka sairaille ihmisille on tärkeää tarjota elävää hoitoa pelkän lääkityksen lisäämisen sijaan.