Vuoden 2013 jojo-maailmanmestarin taidonnäyte – tähän harva kykenee

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jojo on maailman vanhimpia leluja, joka on muutamaankin otteeseen noussut hetkelliseksi muotivillitykseksi. 1990-luvulla koettiin Suomessa näyttävä jojo-buumi, ja monissa kouluissa jojoilla leikkimistä jouduttiin jopa rajoittamaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jojon käsittelystä järjestetään myös maailmanmestaruuskilpailuja, ja nyt voittajaksi on valittu Janos Karancz -niminen leikkikalumestari. Mies näyttää YouTube-videolla mallia jojo-taidoistaan. Harva pystyy samanlaisiin temppuihin ilman, että jojon lanka menee solmuun tai koko kapistus tippuu käsistä.

Jojo on ikuistettu taiteeseen jo 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, kun jojolla leikkivän pojan kuva on löydetty muinaisen kreikkalaisvaasin kyljestä. Todennäköisesti historiassa on tehty näyttäviä jojo-temppuja, mutta nykyään niistä mittelöidään kilpailuissa.