Uusi kännykkäsovellus pelastaa ihmishenkiä – näin se toimii

Digi · Stara.fi

Suomessakin varsinkin pimeään vuodenaikaan monet autoilijat nukahtelevat rattiin, ja ikävän monet heistä ajavat siksi ulos tieltä joskus kohtalokkain seurauksin. Asiaan on yritetty keksiä ratkaisua jo vuosien ajan, ja nukahtamisvaroittimia onkin jo monissa uusissa autoissa.

thedriveawake12092013

Nyt sellainen löytyy kuitenkin myös kännykästä. Thaimaalainen kahvilaketju Cafe Amazon on lanseerannut oman The Drive Awake -sovelluksensa, joka havaitsee kuljettajan silmien sulkeutumisen ja varoittaa siitä äänimerkillä.

Varoituksen lisäksi se ohjaa autoilijan ketjun lähimpään kahvilaan, mutta sellaisia ei Suomesta ainakaan vielä löydy. Muilta osin sovellus toimii myös Suomessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.