Kyllästynyt toimistotyöhön? 10 vinkkiä onnellisempaan työpäivään

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni konttorirotta haaveilee uusia rutiineja työpaikalle, koska vuodesta toiseen suoritettava työ on saanut tekijänsä kyllästymään. Jotta näyttöpäätteen edessä istuskeleminen ei tuntuisi verta, hikeä ja kyyneleitä vaativalta hommalta, voi pienillä toimilla saada työpaikastaan mukavamman. Tässä kymmenen vinkkiä.

1. Ole sosiaalinen. Työpaikalla kannattaa viettää yhteisiä kahvitunteja vapaista asioista jutellen. Yhteisön sisäinen viestintä vahvistuu, kun työntekijät vaihtavat kuulumisia, eivätkä keskustele pelkästään työhön liittyvistä asioista. Sosiaalisuudessa tulee muistaa toiselle annettava työrauha – jutellaan sitten, kun siihen on tarkoitettu myös aikaa.

2. Ole luova. Työssä kannattaa hyödyntää usean henkilön ideointia ja jalostaa aatteista uusia toimintamalleja tai -tapoja rutiinityön piristämiseen. Ideointi on hyvä tapahtua erillisessä kokoushuoneessa tai sellaisessa tilassa, jossa päästään työpisteeltä pois.

3. Nauti joustavuudesta. Työnantajien tulisi tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden joustavaan työaikaan edes kerran viikossa. Mikäli työssä keskitytään tietyn tuloksen saavuttamiseen, voisi työntekijä esimerkiksi kerran viikossa lähteä kotiin tuloksen saavutettua. Näin tuotteliaisuus ja hyväntuulisuus korostuvat.

4. Muista tauot. Ulkoilmassa piipahtaminen antaa työnteolle uutta sykettä. Mikäli työntekijät käväisevät työpäivän aikana edes kymmenen minuutin happihyppelyllä, saavuttavat he paremman tuloksen toimistossa.

5. Vaihtele paikkaa. Työpisteen vaihtaminen saattaa piristää työntekijöitä ja antaa uutta perspektiiviä toimisto-oloihin. Uusi asia koetaan rutiinien keskellä yleensä aina jännittäväksi, ja sillä saavutetaan helposti uudenlaista mielenkiintoa arkeen.

6. Tee jotain kivaa. Työnantajan tulisi joskus yllättää työntekijänsä jollakin hauskalla tavalla, joka ei välttämättä liity suoranaisesti työntekoon tai tuloksen tavoittelemiseen. Myös kehut antavat työntekijöille hurjasti mielihyvää.

7. Järjestä tapahtuma. Työntekijät voivat pitää keskenään perjantaipulloarvontoja tai sopia, että joka kuukauden ensimmäinen torstai nautitaan työpaikalla kakkukahvit, jonka jokainen työntekijä vuorollaan tarjoaa. Myös nyyttärit tai pikkumyyjäiset tuovat vaihtelua toimiston iltapäiviin.

8. Anna makupaloja. Toimistotyöntekijät saattavat tulla onnelliseksi saadessaan ilmaisia herkkuja tai juomia työnantajan tarjoamana. Niiden ei välttämättä tarvitse olla kalleinta samppanjaa ja kaviaaria, vaan jo myös pieni purtava piristää.

9. Pelaa pelejä. Kun toimistossa keskittyy kovaan työntekoon ja tulokselliseen tekemiseen, kannattaa aivoja lepuuttaa tauoilla esimerkiksi erilaisten pelien kanssa. Samalla saa ajatukset muualle ja rentoutuneeksi, jonka jälkeen on ilo palata sorvin ääreen.

10. Hiero. Toimistotyöntekijöiden hyvinvoinnille ja terveydelle on erityisen tärkeää pitää huolta vartalon tukirangasta ja lihaksistosta. Istumatyö aiheuttaa helposti kulumia ja siksi konttorirottien tulisi käydä säännöllisesti hierojalla. Jumiutunut niska ja hartiat eivät ainakaan edesauta työnteosta nauttimista.

Lähde: Femail First.