Hittipeli GTA V saa pelikansan liikkeelle jo edellisenä iltana

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto saa jatkoa 17. syyskuuta GTA V -pelin muodossa. Kuten pelin aikaisempien versioiden kanssa, niin myös tällä kertaa julkaisusta ollaan tekemässä massiivista yleisötapahtumaa.

Maailman kalleimmaksi peliksi lopulta muodostunut GTA V tulee myyntiin vuorokauden vaihtuessa 17. syyskuuta. Suomessa esimerkiksi Verkkokauppa.com ja monet muut pelikaupat järjestävät erityisiä yömyyntitapahtumia, joissa pelin tunnelmaan voidaan virittäytyä jo tunteja ennen pelin tuloa myyntiin.

Nyt GTA V -peliin on haettu autenttista rikos- ja jengimaailman tunnelmaa palkkaamalla hahmojen ääninäyttelijöiksi myös oikeita jengiläisiä. Keskenään kilpailevat rikollisjengit liittyvät tälläkin kertaa pelin juoneen vahvasti.

– Palkkasimme tyypin, joka etsi meille oikeita rikosjengiläisiä. Mukana oli esimerkiksi upeasti tatuoituja elsalvadorilaisia, joista yksi oli päässyt vankilasta vasta edellisenä päivänä. Otimme näitä tyyppejä jengiläisten ääninäyttelijöiksi. Emme halunneet mitään kalliin näyttelijäkoulun käynyttä hölmöä losangelesilaista näyttelijää, joka yrittää vaikuttaa kovalta jengiläiseltä. Mikään ei ole pahempaa kuin sellainen, Lazlow kuvailee.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.