Suomessakin suositun televisiosarjan juontajalle 13 syytettä seksuaalirikoksista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

BBC:n tuottamaa brittiläistä Animal Hospital -sarjaa on esitetty Suomessa YLE TV2 -kanavan Elämäni eläimet -nimisenä. Sarjassa seurattiin pulaan joutuneiden eläinten pelastusoperaatioita. Animal Hospitalia juonsi australialainen Rolf Harris, joka tunnetaan myös muusikkona ja lastenohjelmien juontajana.

Rolf Harris pidätettiin aikaisemmin tänä vuonna seksuaalirikoksia käsitelleiden tutkimusten yhteydessä. Nyt 83-vuotiasta miestä syytetään jopa 13 seksuaalirikoksesta. Näiden joukossa on esimerkiksi syytteitä seksuaalista ahdistelusta ja alaikäisten siveettömästä kuvaamisesta. Rikokset tapahtuivat vuosina 1980 – 1986 ja 2012. Harrisin on määrä ilmaantua oikeuden eteen 23. syyskuuta.

Lontoon poliisin syyttäjän, Alison Saundersin, mukaan todisteita Rolf Harrisin suorittamista seksuaalirikoksista ilmeni niin kutsutun operaatio Yewtreen aikana. Operaation tarkoituksena on ollut tutkia erityisesti lapsiin kohdistuvaa laajamittaista seksuaalista hyväksikäyttöä. Operaatiossa on perehdytty muun muassa edesmenneen televisio- ja radiojuontaja Jimmy Savillen rikoksiin, jotka tulivat ilmi lokakuussa 2012.