Pyhä vesi onkin bakteeripesäke – ei suositella juotavaksi

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Muun muassa elokuvaviihteessä on nähty paljon tilanteita, joissa siunattua vettä ripotellaan esimerkiksi demonin piinaaman henkilön päälle. Maailmalla on olemassa lähteitä, joissa sanotaan olevan pyhää vettä.

Nyt itävaltalaisessa tutkimuksessa tutkijat kävivät läpi 21 lähdettä Itävallassa ja 18 pyhää kastemaljaa Wienissä. Näytteistä paljastui, että pyhä vesi suorastaan kuhisee bakteereja. Vedessä oli 62 miljoonaa bakteeria millilitrassa, uutisoi ABC-sivusto.

86 prosentissa näytteistä havaittiin vaarallisia bakteeritasoja, joita yleensä löytyy muun muassa ulosteesta. Niissä oli muun muassa kolibakteeria. Asiantuntijat varoittavat ihmisiä juomasta kyseistä vettä, sillä se voisi pahimmillaan aiheuttaa sairauksia ruoansulatuselimistössä. Kirkkojen vesi voisi The Journal of Water and Health -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan levittää tartuntoja.