Karmaiseva näky: Näin pahasti Costa Concordia on tuhoutunut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosien kohutui risteilyaluksen karilleajo on ylivoimaisesti Italian Giglion saaren rannikolla sattunut Costa Concordian uppoaminen. Kapteeni otti valtavan riskin ja ajoi aivan rannan tuntumassa, kun laiva osui pohjaan ja upposi. Kapteeni pakeni laivalta heti.

Sittemmin Costa Concordiasta muodostui Giglion saarelle turistinähtävyys, sillä se makasi kyljellään aivan rannan tuntumassa. Nyt laiva on viimein saatu nostettua pystyyn lähes vuorokauden kestäneessä operaatiossa.

Laivan alapuolelle rakenttiin eräänlainen teline, johon laiva kaadettiin painojen avulla. Kun laiva saatiin pystyasentoon ja telineen päälle, sitä on määrä nostaa niin paljon, että se nousee kellumaan. Sitten laiva voidaan hinata esimerkiksi telakalle.