Suomalaiset hotelliyöt yhtä kalliita kuin ulkomailla

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset maksoivat hotelliyöstä keskimäärin 106 euroa sekä kotimaassa että ulkomailla. Tämä on melko harvinaista, sillä 29 maasta tutkitusta maasta peräti 25 maassa maksettiin ulkomailla korkeampia hotellihintoja kuin kotimaassa. Tiedot ilmenevät Hotels.comin Hotel Price Index -raportista.

Sveitsiläiset maksoivat tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla hotelliöistä eniten sekä ulkomailla että kotimaassa. Ulkomailla matkustaessaan sveitsiläiset maksoivat hotellihuoneesta keskimäärin 136 euroa. Kotimaan hotellimajoituksesta sveitsiläiset pulittivat keskimäärin 158 euroa yöltä, eli merkittävästi ulkomaita enemmän.

Joillakin kansallisuuksilla erot ulkomailla ja kotimaassa maksettujen hotellihintojen välillä olivat varsin huomattavia. Esimerkiksi argentiinalaiset maksoivat keskimäärin 50 euroa enemmän hotellista ulkomailla kuin kotimaassa. Heidän jälkeensä tulevat japanilaiset jotka maksoivat ulkomailla 49 euroa enemmän. Kolmannen sijan jakoivat kiinalaiset ja intialaiset, jotka sijoittavat hotelliin ulkomailla keskimäärin 45 euroa enemmän kuin kotimaassa.

Ainoastaan neljän kansallisuuden edustajat maksoivat kotimaassa matkatessaan hotellihuoneesta enemmän kuin ulkomailla. Singaporelaiset maksoivat kotimaassaan 28 euroa enemmän hotellista kuin ulkomailla. Kokonaisuudessaan korkeimpia hintoja maksavat sveitsiläiset pulittivat kotimaansa maisemissa 22 € enemmän hotelliyöstä kuin ulkomailla vieraillessaan. Myös norjalaiset ja ruotsalaiset maksoivat kotimaassaan ulkomaita enemmän hotelliyöstä. Norjalaiset sijoittivat hotelliasumiseen kotimaassa 12 € suuremman summan keskimäärin kuin ulkomailla. Ruotsalaiset taas asuivat kotimaassaan vain 3 € tyyriimmin kuin ulkomaanmatkoillaan.