Elokuva-arvostelussa The Heat

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Oscar-palkittu näyttelijätär Sandra Bullock on luonneroolien lisäksi erinomainen komedienne, jonka suuri yleisö muistaa Miss Kovis -agenttielokuvista. The Heat ei juurikaan eroa kyseisten toimintakomedioiden tyylistä, vaikka tällä kertaa rikosjuonen sivussa suomitaan naisten välistä ystävyyttä.

Kaksi poliisilaitoksen orpolintua laitetaan yhteen, kun kaikkitietävä Sarah Ashburn (Sandra Bullock) joutuu vastoin tahtoaan liittoutumaan rääväsuisen ja isoluisen Shannon Mullinsin (Melissa McCarthy) kanssa. Naiset ottavat yhteen, mutta Bostonin alamaailma on saatava kuriin hinnalla millä hyvänsä, joten mukavuudesta tingitään sen verran, että naiskaksikko saa kunnon jytinät käyntiin.

Vastaava hyvä kyttä ja paha kyttä -asetelma on nähty jo monessa elokuvassa aikaisemminkin, mutta tähän vauhtipätkään on onnistuttu iskemään mukaan vielä tyttöenergiaa sekä kysymys siitä, voittaako työ lopulta elämää täydentävät ihmissuhteet.

Bullockin karisma ja näyttelemistyyli on tuttu monesta aiemmasta roolista. Tässäkin elokuvassa säilyy kuva hieman oudosta sekä hyvännäköisyydestään huolimatta asteen säälittävästä, nörttimäisestä neitokaisesta. Melissa McCarthyn tulkinta lakeja ja titteleitä kunnioittamattomasta katukytästä on hersyvää katsottavaa – tällä naisella on todella komediennen lahja.

Kokonaisuutena The Heat on viihdyttävää katsottavaa, vaikka se ei tuo sinänsä mitään uutta tai jännittävää esille elokuvakokemuksena. Viihdyttävä, vauhdikas ja hyvää läppää sinkoileva pätkä kelpaa minkä tahansa leffaillan piristysruiskeeksi. Huumorin ohella on sydäntä lämmittävää saada todistaa, että kovimmillakin naiskytillä on rinnassaan hyvä sydän.

Lajityyppi: Toiminta, komedia

Ohjaaja: Paul Feig

Pääosissa: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Demian Bichir, Marlon Wayans, Michael Rapaport, Michael McDonald.

Ensi-ilta: 20.9.2013

Kesto: 1 h 52 min

Ikäraja: 12

Pisteet: 4/5