Mies, tahdotko vaimosi laihtuvan? Vältä näitä kommentteja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useissa parisuhteissa käy niin, että vuosien saatossa toinen kumppanuksista saattaa kerryttää hieman ylimääräisiä kiloja vartaloonsa. Yleensä kilot tulevat naisen vyötärölle esimerkiksi raskauden takia. Miehen kannattaa tällöin valita sanansa tarkasti.

Minnesotan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan naisia laihduttamaan kannustavat miehet saattavat tehdä enemmän hallaa kuin hyvää. Mikäli mies sanoo naiselleen, että hänen olisi ehkä hyvä tiputtaa muutama kilo, voi se ajaa naisen epäterveellisiin elämäntapoihin, kuten nappailemaan laihdutuspillereitä tai jättämään aterioita väliin, Men’s Health raportoi.

Miehen sanat saattavat tuntua naisesta lähinnä siltä, että hän on lihava, eikä viehätä kumppaniaan enää edes sänkytouhuissa. Mikä olisi sitten oikea tapa kannustaa vaimoa terveellisempään elämäntapaan? Yksi hyvä keino on rohkaiseminen. Kun mies pyytää naistaan iltalenkille mukaan, kuulostaa se paremmalta kuin se, että hän käskisi naista jättämään iltajäätelön väliin.