Applen bugi piinaa iPhone-päivittäjiä – tekstiviestitulva voi tulla kalliiksi!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin lukeutuva teknologiayhtiö Apple julkaisi tällä viikolla mobiililaitteiden käyttöjärjestelmästään uuden iOS 7 -version. Tuttuun tapaan jakeluun pääsi jälleen ohjelmisto, josta ei ennen julkaisua onnistuttu korjaamaan kaikkia bugeja, jotka nyt piinaavat käyttäjiä.

Betatestauksen puutteellisuuuden vuoksi Apple on jo muutaman vuoden ajan päästänyt jakoon monin tavoin virheellisiä ohjelmistoja. Eräs noloimmista lienee edellisen päivityksen karttasovellus, jota Apple joutui lopulta pyytämään julkisesti anteeksi. Applen suurempien päivitysten kanssa tulee näiden ongelmien vuoksi noudattaa parin viikon bugikarenssia, jotta vakavimmat ongelmat ehditään korjata ennen sitä.

Suurella osalla iOS 7 -päivitys on sujunut ongelmitta, mutta parhaillaan lukemattomat suomalaiset käyttäjät kuitenkin painiskelevat puhelintensa kanssa. Erikoisin bugi lienee tällä hetkellä se, että päivitettyyn iPhoneen tulvii kryptisiä tekstiviestejä samasta ulkomaisesta numerosta.

+447786205094REG-RESP?v=3;r=4ec6a509;n=+358408650226;s=02523D6891FFFFFFFFC45BBD6282903C8765C81C76F447D2BCF15A14C4

Staran tietojen mukaan kyseessä on iPhonen FaceTime-videopuheluihin liittyvä aktivointiviesti, joka toistuu bugin takia joskus lukuisia kertoja. Kyseessä on englantilainen numero, johon laitteen FaceTime-sovellus lähettää automaattisesti maksullisen tekstiviestin. Esimerkiksi Soneran verkossa yksi viesti maksaa 0,29 euroa.

Maksullisesta numerosta tulvii siis parhaillaan paluuviestejä lukemattomiin laitteisiin, mutta vielä ei ole tiedossa lähettääkö puhelin yhtä monta viestiä Englantiin. Mikäli lähettää, voi bugi tulla lopulta kalliiksi. Applen iPhonen käyttäjien kannattaa siksi tarkistaa seuraavat puhelinlaskut tarkkaan.