Teletappimaa hukutettiin veden alle – maanomistaja kyllästyi faneihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosina 1997 – 2001 tuotettu Teletapit oli BBC Two -televisiokanavan huippusuosittu lastenohjelma. Kyseessä oli varta vasten aivan pieniä lapsia varten tehty televisiosarja, mutta sen värikäs ja surrealistinen tyyli onnistui vetoamaan myös vanhempiin katsojiin.

Suomessa sarjaa on esitetty muun muassa Ylen kanavilla ja MTV3 Juniorilla. Nyt 90-luvulla lapsuuttaan viettäneitä koettelee kuitenkin suru-uutinen, sillä Teletappimaa on hukutettu veden alle. The Sunday People -lehden mukaan ohjelman kuvauspaikka muutettiin lammikoksi, sillä maanomistaja kyllästyi alueelleen tunekutuviin turisteihiin.

Teletapit-sarjaa kuvattiin Iso-Britannian Warwickshirellä sijaitsevalla maatilalla. Bafta-palkinnonkin voittaneen sarjan lopettamisen jälkeen lavasteet purettiin. Tästäkin huolimatta Teletappi-fanit jatkoivat entiselle kuvauspaikalle tunkeutumista. Lopulta 63-vuotias maanomistaja Rosemary Harding sai tarpeekseen.

– Ihmiset hyppivät aitojen yli ja tunkeutuivat karjatilalle. Olen onnellinen, että sille tuli nyt loppu, Rosemary ilmoitti.