Aprillipäivä? USA:n armeija kieltää tatuointeja – vanhatkin poistettava

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen armeija tarjoaa maansa kansalaisille suhteellisen hyviä etuja palvelusajan päätyttyä, ja siksi moni amerikkalainen nuori mies tai nainen lähtee mielellään suorittamaan velvollisuuttaan maailmalle. Tatuoinnit ovat myös sotilaiden suosiossa, mutta nyt niiden näkyvyyttä on ryhdytty rajoittamaan.

Yhdysvaltojen puolustusvoimien sihteeri John McHugh on alustavasti hyväksynyt sotilaidensa tatuointeihin liittyvän kiellon. Uuden säädöksen mukaan armeijan henkilökunnalla ei saa olla tatuointeja, jotka näkyvät kyynärpäästä tai polvista alaspäin tai kauluksen yläpuolella.

Jo aiemmin jenkkiarmeija on kieltänyt rasistiset tai seksistiset tatuoinnit. Kummalliseksi säädöksen tekee se, että se koskee myös jo olemassa olevia tatuointeja. Toisin sanoen sotilaat joutuvat poistamaan näkyvällä paikalla olevat mustekuvansa, mikäli mielii jatkaa puolustusvoimien palveluksessa ilman sanktioita, The Strir -lehti raportoi. Tämä saattaa tulla monelle kalliiksi.