Loton 400 000 000 dollarin päävoitto yhdelle: ”Tanssi keittiössä koiransa kanssa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka vuosien takaa tuttu iskulause on Suomalainen voittaa aina, saa suurin osa kansalaisistamme vain haaveilla Loton muhkeasta jättipotista. Vasta äskettäin joku helsinkiläinen tosin nappasi pankkitililleen yli 12 miljoonan euron voiton.

Helsinkiläisen voitto on kuitenkin pelkkä juomaraha Yhdysvalloissa arvotun Powerball-loton pääpotin rinnalla. Maassa arvottiin nimittäin huikea 400 miljoonan dollarin jättipotti, ja sen voitti mies, joka ei edes yleensä tee lottoja tai osallistu arvontoihin.

Mies oli pysähtynyt huoltoasemalle tankkaamaan ja hänen vaimonsa oli pyytänyt, että mies kävisi ostamassa heille hod dogit. Kyseinen huoltamoketju ei kuitenkaan myynyt pikupurtavaa, ja hetken mielijohteesta siippa päätti ostaa parillakympillä lottokuponkeja. Kun hän tarkasti kupongit, oli yllätys melkoinen. Newser-verkkosivuston mukaan voittaja oli tanssinut uutisen jälkeen keittiössä koiransa kanssa.

Powerball-lottoa voi pelata Yhdysvalloissa 43 osavaltiossa. Miehen voittama 400 miljoonaa dollaria kalpenee vielä maan historian suurimman loton pääpotin vierellä. Vuonna 2012 pelattu pääpotti oli miellyttävät 656 miljoonaa dollaria.