Luontokuviin ikuistettiin uskomaton näky – maakotka saalisti peuran!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luontokuvaajan arki on ulkopuolisesta ihmisestä ehkä varsin tylsää, sillä luontokappaleiden odotteleminen vie runsaasti aikaa, ja päivän odottelun tuloksena voi olla vain pari tavanomaista valokuvaa. Joskus kuvaaja onnistuu kuitenkin ikuistamaan jotain todella odottamatonta.

Nykyisin kuvauksesta pitää usein huolen automaattikalusto, joka odottaa eläimiä väsymättä viikosta toiseen. Nyt Venäjällä sijaitsevalle Lazovskyn alueelle viritetty automaattikamera on tallentanut poikkeuksellisen näyn, jossa maakotka sai saaliikseen itseään monta kertaa suuremman nuoren peuran.

Lontoon luonnontieteellisen seuran Linda Kerley oli virittänyt kameran, koska hän odotti sen kuvaavan harvinaisia siperiantiikereitä. Saalis oli kuitenkin hieman odottamaton, sillä tämä tapaus on ensimmäinen laatuaan maailmassa.