Tästä VR voisi ottaa mallia – näin lumen kanssa toimitaan ulkomailla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen lentokentät ovat kansainvälisesti tunnettuja siitä miten hyvin ne kykenevät toimimaan suurtenkin lumimassojen kanssa. Ikävä kyllä VR on lähes päinvastaisessa maineessa, sillä junavuoroja perutaan jo pelkkien pakkasten takia, kuten kävi aiemmin tällä viikolla ensimmäisen pakkasyön jälkeen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Monissa pohjoisissa maissa junat kuitenkin onnistuvat kulkemaan syvissäkin lumimassoissa, mikä tuntuu Suomessa lähes uskomattomalta. Verkossa on julkaistu vuosien varrella lukuisia videoita vetureista, jotka heittävät lunta sivuun kiskoilta vauhdikkaasti ja näyttävästi. Nyt materiaalista on koostettu seitsemän minuutin suorastaan hypnoottinen video.

VR otti artikkelin julkaisun jälkeen yhteyttä toimitukseen ja halusi esittää seuraavan täsmennyksen liittyen lumen poistamiseen raiteilta: ”Suomessa ratojen lumityöt kuuluvat rataverkon omistajalle Liikennevirastolle. Viraston tehtävänä on huolehtia että lumikinokset poistetaan junien tieltä. Virasto ostaa työn alinhankintana eri asiaan erikoistuneilta yrityksiltä. Asia ei siis ole VR:n vastuulla.