Skype täytti 10 vuotta – 3D-puhelut tekevät jo tuloaan

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Video- ja äänipuheluja verkossa tarjoava Skype täytti taannoin jo kymmenen vuotta. Pikaviestintäohjelma oli vuodesta 2005 eBayn omistuksessa, mutta Microsoft osti sen muutama vuosi sitten noin 6,1 miljardin euron kauppahintaan.

Skypen työryhmä paljasti juhlapäivän aikoihin, että ohjelmiston seuraava askel on aloittaa 3D-videopuhelujen tarjoaminen. Kyseinen toiminto toisi uutta aspektia esimerkiksi Skypen kautta suoritettaviin kokouksiin. Daily Mailin mukaan menee kuitenkin vielä vuosia, ennen kuin 3D-puhelut ovat mahdollisia.

Skypeä käyttää tätä nykyä lähes 700 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Skypen ovat kehittäneet virolainen Toivo Annus, ruotsalainen Niklas Zennström ja tanskalainen Janus Friis. Skypen sovelluksen voi ladata myös älypuhelimille.