Applen uusi iOS 7 aiheuttaa pahoinvointia

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen mobiililaitteiden uusi käyttöjärjestelmä iOS 7 on saanut osakseen kovasti kritiikkiä, ja ohjelmistosta jouduttiin jo tällä viikolla julkaisemaan ensimmäiset kriittiset korjaukset. Bugien lisäksi myös käyttäjärjestelmän graafinen ulkoasu on ärsyttänyt monia – monin tavoin.

Jotkut käyttäjät ovat tyytymättömiä lapsellisen näköiseen ja sekavaan ulkoasuun, mutta toiset ovat tulleet grafiikasta kirjaimellisesti sairaiksi. Asiasta raportoineen The Verge -verkkolehden mukaan eri ikkunoiden ja sovellusten avautuminen animaatiolla on nimittäin aiheuttanut osalle käyttäjistä pahoinvointia ja päänsärkyä.

Asiasta käydään parhaillaan vilkasta keskustelua Applen keskustelupalstoilla, jossa käyttäjät ovat verranneet iPhonen iOS 7 -version käyttämistä kirjan lukemiseen autossa. Joillekin se aiheuttaa huomattavia matkapahoinvointiin verrattavia oireita. Puhelimen valikoista saa vaimennettua osan animaatioista, mutta kaikkia ei ainakaan toistaiseksi saa pois käytöstä. Applella riittää siis vielä korjattavaa uudessa käyttöjärjestelmässään.