Breaking Bad -hittisarjan finaalijakso rikkoi ennätyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen Breaking Bad -televisiosarja kertoo viisikymppisestä Walter White -nimisestä opettajasta, joka viettää kaksoiselämää. Hän nimittäin valmistaa amfetamiinia entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa perheensä elättämiseksi. Sarjan viimeinen jakso esitettiin AMC-kanavalla viime sunnuntaina.

Noin 10,3 miljoonaa katsojaa kerännyt Felina-päätösjakso oli katsojalukuja mittaavan Nielsen-yhtiön mukaan sarjan historian katsotuin jakso. Aikaisempaa ennätystä pidätteli sarjan toiseksi viimeinen jakso, joka toi televisioiden ääreen 6,6 miljoonaa silmäparia. Lisäksi finaalijaksossa kuullun Badfinger-yhtyeen Baby Blue -kappaleen kuuntelu nousi Spotify-palvelussa jopa 9.000 prosentilla.

Breaking Badin Felina-jakso on kolmanneksi eniten katsojia kerännyt päätösjakso Yhdysvaltain kaapelitelevision historiassa. Ensimmäisellä sijalla ovat HBO-kanavan The Sopranos 11,9 miljoonalla katsojalla, ja toisella sijalla vuonna 2004 päättynyt Sinkuelämää 10,6 miljoonalla katsojalla.

Breaking Bad -sarja on noussut huimaan suosioon vuosien varrella. Sarjan viidennen ja samalla viimeisen tuotantokauden jälkimmäinen puolisko näytetään Yhdysvalloissa tänä syksynä. Bryan Cranstonin, Anna Gunnin ja Aaron Paulin tähdittämä suosikkisarja on voittanut lukuisia palkintoja. Päätähdet Cranston ja Paul ovat voittaneet useita Emmy-palkintoja roolisuorituksistaan sarjassa.