Sporttiset naiset koettelevat pullukoiden itsetuntoa työpaikoilla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Etenkin naisvoittoisilla aloilla ja toimistotyöntekijöiden keskuudessa saattaa vallita kilpailuhenkinen kulttuuri, jossa neitokaiset yrittävät laihduttaa toinen toistaan enemmän. Omaa ulkonäköä vertaillaan työkavereihin, ja toiset naiset jopa sortuvat ylilyönteihin kollegansa päihittääkseen.

Femail Firstin mukaan sporttiset naiset aiheuttavat pullukoille työkavereilleen paineita siitä, että heidän on yksinkertaisesti laihdutettava. Vaikka nainen olisi muuten tyytyväinen ulkonäköön, saattaa timmi työkaveri tahtomattaan saada rehevän neitokaisen itsetunnon lujille. New Atkins Nutritionalin tekemän tutkimuksen mukaan peräti 20 prosenttia naispuolisista työntekijöistä laihduttaa työkavereidensa asettamien paineiden takia.

Ulkonäköpaineiden lisäksi naiset laihduttavat paremman kunnon savuttamiseksi. Pitkät toimistopäivät ja kokouksissa ravaamiset ovat kuluttavia, ja mainio kisakunto auttaa naisia jaksamaan työelämän sykkeessä. Epäterveellisessä ympäristössä työkaverit saattavat jopa leuhkia sillä, kuka on syönyt päivän aikana vähiten ja kuinka paljon he ovat tietyssä ajassa laihduttaneet.

Terve kilpailu on hyvästä ja saattaa kannustaa kilojensa kanssa painivia naisia kuntoilemaan enemmän. Laihduttamisen tulee olla kokonaisvaltainen elämäntapojen muutos. Toimistotyöntekijöiden tulisi nauttia lounaan lisäksi myös mahdollinen välipala, eli pientä purtavaa neljän tunnin välein. Myös vesi on vanhin voitehista ja sitä tulisikin nauttia tasaisesti päivän aikana.