Lisää vain vesi ja odota 10 päivää – kotipanimo tekee 20 tuoppia siideriä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotipanimoissa voi tehdä olutta tai siideriä, mutta yleisin kotioloissa tehty alkoholi lienee viini. Nyt markkinoille on tullut viinipönikkää muistuttava laatikko, joka tekee 20 tuopillista siideriä käyttäjänsä iloksi. Kyseessä on Victor’s Drinksin parikymmentä puntaa maksava kotipanimo.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Siiderin tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Ihmisen täytyy vain lisätä vesi kotipanimoon, odottaa kymmenen päivää ja avot – tuloksena syntyy 20 tuoppia hapokasta omenasiideriä. Victor’s Drinksin nettisivun mukaan tuote maksaa parikymmentä puntaa, eli 24 euroa.

Kyseisen juoman mainostetaan maistuvan makoisalta. Siideristä tuli suomalaisten naisten suosikkijuoma 90-luvun puolessa välissä. Kotipanimot eivät ole sallittuja jokaisessa maailman kolkassa. Kerroimme taannoin Alabamasta, joka on Yhdysvaltojen ainoa kotipanimot kokonaan kieltävä osavaltio.

Itsetehdyt lagerit, alet ja sahdit ovat vain unelmaa alabamalaisille oluenystäville, sillä kiihkeän raittiusliikkeen 80 vuotta sitten alullepanema kieltolaki varjostaa aluetta vahvasti edelleen. Kotipanimoiden kannattajat pitävätkin Alabaman lakipykäliä naurettavina. Osavaltiossa on sallittua mennä naimisiin serkun kanssa eikä haulikon, kiväärin tai käsiaseen ostamiseen tarvita lupia, mutta kotikaljan tekeminen on sen sijaan rikos.