Diana-elokuvan juliste suututtaa Pariisissa: ”En voi edes kuvailla”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Prinsessa Dianan kuolemasta tuli tänä vuonna kuluneeksi 16 vuotta. Auto-onnettomuudessa traagisesti kuollut Walesin prinsessa pysyy edelleen ihmisten muistoissa, ja hän päätyy toisinaan vieläkin lehtien otsikoihin.

Prinsessan elämästä kertova Diana-elokuva saa ensi-iltansa tänä syksynä. Nyt elämäkertaelokuvan mainoskampanja on aiheuttanut suuttumusta Ranskassa. Syynä on yhden elokuvaa mainostaneen julisteen sijaintipaikka. Juliste kiinnitettiin nimittäin The Flame of Liberty -patsaan vastapäätä sijaitsevalle seinälle.

Teos on toiminut Dianan muistopaikkana sen jälkeen, kun prinsessa kuoli sen läheisyydessä sijaitsevassa tunnelissa traagisen auto-onnettomuuden yhteydessä vuonna 1997. Julisteen kiinnittämistä niin lähelle muistomerkkiä ja kuolinpaikkaa pidetään epäkunnioittavana.

– En voi edes kuvailla sitä tunnetta, jonka tämä saa minulle aikaan. Tämä on kyyninen ja häpeilemätön yritys kerätä julkisuutta elokuvalle, jota ei olisi pitänyt ikinä tehdä, kuvailee Dianan uskollisiin ystäviin kuulunut Rosa Monckton Daily Mail -lehdelle.

Diana-elokuvan mainosjuliste on sittemmin poistettu maamerkin läheisyydestä elokuvan ranskalaisen levitysyhtiö Le Pacten toimesta. Diana-elokuvan nimikkoroolissa nähdään brittiläis-australialainen näyttelijätär Naomi Watts. Ohjaajana toimii saksalainen Oliver Hischbiegel, jonka tunnetui teos lienee Hitlerin viimeisistä päivistä kertonut Perikato.