Rähinä Records täyttää tänään 10 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen hiphop-musiikin nousu alkoi syksyllä 1999, kun Fintelligens julkaisi ensimmäisen hittinsä Voittamaton. Muutama vuosi myöhemmin saavutettiin toinen merkittävä virstanpylväs, kun samaiset miehet perustivat ystävineen Rähinä Recordsin. Tänään Rähinän perustamisesta tulee kuluneeksi 10 vuotta.

Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön 4. lokakuuta 2003 perustama levy-yhtiö on kymmenessä vuodessa kasvanut maan merkittävimmäksi yhtiöksi genressään. Nykyisin Rähinän talliin kuuluvat muun muassa Uniikki, Elastinen, Spekti, Tasis, Puhuva Kone, Brädi ja Timo Pieno Huijaus. Myös Cheek tekee nykyisin läheistä yhteistyötä Rähinän kanssa.

Rähinä Recordsin ensimmäinen albumi oli vuonna 2003 julkaistu Kapasiteettiyksikön Itsenäisyyspäivä.