Bridget Jones -uutuuskirjalle täystyrmäys: ”Jäätävä pettymys!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kaikkien modernien chick lit -novellien äiti Bridget Jones – Elämän sinkkuna ja sen jatko-osa Bridget Jones: Elämä jatkuu muuttivat aikoinaan monien sinkkunaisten elämän. Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon nykyaikaistetusta versiosta tehtiin myös elokuvia, joita tähditti Renee Zellweger.

Nyt kirjailija Helen Fielding on saanut valmiiksi kirjasarjan kolmannen osan Bridget Jones: Mad About The Boy. Teos on onnistunut jo herättämään kohua ennen ilmestymistään. Siinä nimittäin tapetaan miespääosa, Bridgetin mies Mark Darcy.

Monen mielestä oli herttaista seurata koomisen päähenkilön toilailuja sinkkumarkkinoilla, mutta kun Jonesista tehtiin yksinhuoltaja ja leski, se ei ole kriitikoita tai faneja miellyttänyt. Daily Telegraph kuvasi arvostelussaan kirjaa jäätäväksi pettymykseksi. Daily Mail -lehden kriitikon mukaan teos on taas epäautenttinen.

Fanit taas ovat purkaneet verkossa pettymystään Bridgetin suuren rakkauden kuolemasta. Kirjailijan päätöstä pidetään faneille osoitettuna epäkunnioituksena. Fielding itse on kommentoinut teosta siten, että Jonesin tarina osoittaa sen, ettei elämässä tule aina vastaan onnellisia loppuja.

Hänen oma isänsä nimittäin menehtyi aiemmin auto-onnettomuudessa, joten kosketuspintaa asiaan riittää. Teos on huonosta palautteesta huolimatta jo nyt muodostumassa bestselleriksi, sillä se on kohonnnut Amazon-sivustolla listakärkeen, vaikka kyseinen romaani julkaistaan vasta torstaina, uutisoi Daily Mail -sivusto.