Stig keskittyi musiikkiin: ”Lukion käymisessä meni kahdeksan vuotta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suureen suosioon noussut suomalainen moniala-artisti Stig ei olisi vielä kouluaikoina voinut ajatellakaan tekevänsä musiikista ammattia. Tunneilla istuminen ei herättänyt suuria intohimoja, mutta muusikko kertoi Staran haastattelussa pärjänneensä opiskelussa.

Taiteellisten projektien viedessä yhä enemmän aikaa Stigin oli kuitenkin laitettava opinnot telakalle.

– Näen kouluttautumisen tärkeänä, että kävisi sen kunnialla loppuun. Itse en ole tästä esimerkki, koska mulla on vieläkin opinnot kesken. Lukion käymisessä meni kahdeksan vuotta, koska mulla oli samaan aikaan musahommat menossa, Stig paljasti Staralle.

– Sen jälkeen opiskelin vähän aikaa tietoliikennetekniikkaa ja huomasin vuoden jälkeen, että se ei ollut yhtään mun juttu. Pääsin elokuvakouluun äänisuunnittelulinjalle ja se tuntui kivalta. Siellä olen vieläkin, mutta tällä hetkellä musahommien takia pidän taukoa. Aion kuitenkin jatkaa sitä vielä jossain vaiheessa, ja silloin pistän Stigin tauolle.

– Teen paljon demotuotantoa ja biisejä. Työstän niitä samoilla ohjelmilla ja välineillä kuin leffaääntäkin tehdään. Suuri ero on se, että leffojen äänisuunnittelija ei koskaan ole parrasvaloissa, vaan se tekee työtä taustalla. Kun se onnistuu työssään hyvin, kukaan ei edes huomaa sitä, Stig kertoi.