Mullistava uutuus: Laite kääntää keskustelun reaaliaikaisesti

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kautta aikojen kieliä osaamattomat turistit ovat joutuneet käymään keskusteluita ulkomaalaisten kanssa sanakirja kädessä tai pyytämään apua joltain paremmin kieliä osaavalta. Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos, kun reaaliaikainen kielenkääntäjä lanseerataan.

Kuva: Sigmo
Kuva: Sigmo

Kyseessä on Sigmo-niminen laite, joka kääntää 25 kieltä reaaliaikaisesti. Ensin lause kerrotaan laitteelle ääneen, joka kääntää sen ja kertoo vastapuolelle saman halutulla kielellä. Uutta laitteessa on erityisesti sen erittäin pieni koko, sillä makeisrasian kokoinen laite voi roikkua vaikkapa kaulassa.

Teknisesti laite toimii yhdessä käyttäjän älypuhelimen kanssa, sillä varsinainen käännöstyö tehdään älypuhelimen avulla. Parhaillaan laitteen jatkokehitykseen haetaan yhteisörahoitusta Indiegogo-palvelussa.