Tällaista lomavideota ei ole hetkeen nähty – tunnistatko tämän Barcelonan?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kaleidoskooppi on leikkikalu, joka luo symmetrisiä kuvioita. Kuviot saatetaan mieltää jopa hypnoottisiksi ja psykedeelisiksi muodoiksi. Mitä sitten syntyy, kun yhdistetään kaleidoskooppi ja time lapse -tekniikka?

Verkkoon on nyt julkaistu hieman erilainen turistivideo, jossa esitellään Barcelonan tunnettuja nähtävyyksiä uudenlaisella tekniikalla. Videolla on nimittäin yhdistetty kaleidoskooppi ja time lapse yhdeksi kaleidolapse-tekniikaksi. Tuloksena on syntynyt lähes silmähermoja hyväilevä kokonaisuus, josta ei kuitenkaan ota selvää, onko kyseessä enemmän psykedeelinen vai taidenautinnollinen tuotos.

Videolle on ikuistettu kauniilla tavalla barcelonalaisia nähtävyyksiä. Lopputulosta voidaan pitää vaikkapa mielikuvitusmatkan alkusysäyksenä. Kun värikylläisen ja muodoiltaan mielenkiintoisen videon katselee ajatuksella loppuun saakka, voi sen avulla päästä ajatusmatkalle erilaiseen Barcelonaan.