Jussi69 aikoi rocktähdeksi: ”Opinto-ohjaaja nöyryytti luokan edessä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rocktähteys on lähes poikkeuksetta kutsumusammatti, johon synnytään. Monet ovat haaveilleet siitä pikkulapsesta saakka, eikä The 69 Eyesin rumpali Jussi69 ole poikkeus. Hän kertoi Staralle, että nuoruus meni lähinnä odottaessa oikeaa aikaa menestymiselle.

– Mulla ei ollut muita vaihtoehtoja, vaikka lannistajia riitti. Mun opinto-ohjaaja esimerkiksi kysyi kaikilta luokassa, että mikä kenestäkin tulee isona. Kun vastasin hänelle, että aion elättää itseni muusikkona ja kiertää maapalloa keikkoja soittaen ja levyjä myyden, niin hän teki pilaa ja nöyryytti koko luokan edessä sanomalla: ”Tässä on esimerkki ihmisestä, joka perustaa elämänsä sille, että voittaa lotossa. Ja työtä tekemättä muka pärjäisi.”

– Olen jälkeenpäin miettinyt, että miten niin työtä tekemättä? Jumalauta mähän teen duunia todella paljon. Nyt mua sit pyydettiin samaan kouluun luennoimmaan vuosia myöhemmin.

– Mikään ei ole tullut helposti. Kaiken eteen on tehnyt ihan saatanasti töitä – ja yötä päivää. Ilman palkkaa, koska raha on aina ollut täysin toissijaista, vaikka en kiellä etteikö se helpottaisi esimerkiksi asuntolainan maksamista. Mulla on intohimo, siks mä tätä teen, Jussi kuvailee tuntemuksiaan omasta ja The 69 Eyesin 25-vuotisesta taipaleesta.