Jussi69: ”Päivittäin viestejä kuolemansairailta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huippusuositun The 69 Eyes -yhtyeen rumpali Jussi69 on saanut nauttia jo vuosikymmenten ajan kansainvälisestä suosiosta. Kuuluisuudesta huolimatta roolimallina oleminen ei ole koskaan ollut se juttu, jonka voimalla Jussi tahtoisi ratsastaa.

Staran haastattelussa Jussi69 kieltäytyi ottamasta vastuuta siitä, että joku toinen tekisi elämässään täsmälleen samalla tavalla kuin hän on tehnyt. Silti hänen ja The 69 Eyesin ihailijajoukko on suuri.

– Saan päivittäin esimerkiksi viestejä kuolemansairailta ihmisiltä, jotka tahtoisivat nähdä meidän keikan ennen elinajan päättymistä. Meidän jokaisella keikalla ympäri maailmaa on sellaisia ihmisiä, jotka ovat jo hengityslaitteissa. Ja ne on tuotu sinne tuolissa ja tipoissa, ja niitten ainoa haave on nähdä meidän keikka, Jussi69 hiljenee studion tuolin selkämykseen nojaten.

– Ja tahdon kuitenkin edelleen korostaa, että me ollaan rokkibändi ja me ollaan musiikillista viihdettä, mutta kyllä mekin nyt jotain iloa ihmisten elämään ollaan tuotu. Se kai musiikin tarkoitus onkin – herättää tunteita.