Perheenäiti kylvettää lapsensa vain kerran viikossa: ”Ällöttävää!”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kotiäidit keskustelevat usein internetin palstoilla tiukkaankin sävyyn oikeanlaisesta äitiydestä. Mielipiteitä on monia, ja usein radikaalisti massasta eroavat mammat tuomitaan muiden äitien keskuudessa. Näin on nyt käynyt amerikkalaiselle Claire Gossille.

32-vuotias Ashlandissa, Massachusettsissa asuva nainen kirjoittaa aika ajoin blogia. Hän kertoi vastikään, että kylvettää kolmekuukautista vauvaansa vain kerran viikossa – jos silloinkaan. Tällä hygieniahössötyksen aikakaudella aihe on ymmärrettävästi nostanut väitteitä puolesta ja vastaan.

Enemmän jälkimmäistä. Monet blogin lukijat ovat nimittäin tuominneet Gossin laiskaksi ja hänen toimintatapansa ällöttäväksi. Kolmen lapsen äidillä riittää puuhaa vanhempienkin lastensa kanssa, joten nuorin joutuu tyytymään pesuun silloin, kun äidillä on aikaa. Claire puolustautui ABC-kanavan uutisissa.

– Tähtään pesuun kerran viikossa. Sekään ei välttämättä tapahdu. Tunnustan, että joskus on mennyt kauemmin kuin viikko… Voi mennä kymmenenkin päivää, mutta jos tapaisit vauvani ja pitelisit häntä, ajattelisit varmaan, että hän tuoksuu hyvältä kuten minäkin, kommentoi nainen kohua.

Psykologi ja äiti Stephanie Manes on kommentoinut Daily Mail -lehdelle, että kylvetyshetken pois jättäminen voi riskeerata äidin ja lapsen yhteyden kehittymisen. Asiantuntijan mielestä kyseessä on voimallinen äidillinen hetki, ja lapsi saattaa jäädä jostain olennaisesta paitsi ilman kylvetystä.