Hyvästi Facebook-yksityisyys – uusi muutos raivostuttaa käyttäjiä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on ollut jo vuosien ajan toistuvasti otsikoissa alati heikentyneiden yksityisyysasetustensa merkeissä. Parhaillaan käyttäjiä raivostuttaa tuorein muutos, jonka myötä käyttäjä ei voi itse määrätä yksityisyydestään palvelussa.

Tähän saakka käyttäjä on voinut valita Facebook-tilinsä asetuksista profiilinsa piiloon siten, että omaa aikajanaa ei ole löytynyt edes palvelun omalla hakuominaisuudella. Nyt nuo ajat ovat jäämässä historiaan, kun palvelu poistaa valinnan asteittain kaikilta käyttäjiltään. Jatkossa kuka tahansa voi siis löytää kenen tahansa toisen Facebook-käyttäjän.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Ensin valinta poistuu tileistä, joita ei ole käytetty vuoteen, mutta sen jälkeen se poistuu myös kaikilta muilta käyttäjiltä. Käyttäjät ovat syystäkin suivaantuneita tuoreimmasta käänteestä, joka vaikuttaa käyttäjien yksityisyyteen.

Asiasta uutisoineen Daily Mailin mukaan Facebook tulee ilmoittamaan muutoksesta käyttäjille ja varoittamaan heitä siitä, että jatkossa kuka tahansa voi lukea aikajanan päivityksiä, ellei yksittäisten päivitysten asetuksissa ole toisin määrätty. Muutoksen myötä tulee entistä tärkeämmäksi määritellä oman aikajanan julkaisujen näkyvyys ainoastaan kavereille, mikäli haluaa pitää omat päivityksensä edes jossain määrin rajatun piirin sisällä.