Kännykkäsovellus ohjaa elävää torakkaa – hauskaa vai eläinrääkkäystä?

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Älypuhelinten sovelluksille on keksitty mitä mielikuvituksellisimpia toimintoja, mutta nyt puhuttaa sovellus, jolla ohjataan elävää torakkaa. The Roboroach -nimistä sovellusta käytetään yhdessä pienen laitteen kanssa, joka ottaa vastaan käyttäjän komennot ja välittää ne torakalle.

theroboroach14102013

Varsinainen ohjauslaite asetetaan torakan selkään, ja se antaa torakalle sähköimpulsseja, joiden mukaan torakka liikuttaa raajojaan. Yhdysvaltalaisen Backyard Brains -nimisen yhtiön kehittämälle laitteelle ja sovellukselle etsittiin rahoitusta Kickstarter-palvelun kautta, ja haluttu rahoitus saatiin kasaan 10. heinäkuuta. Tuote on siis jo työn alla.

Eläintensuojelijat ovat kritisoineet tuotetta, koska heidän mukaansa myös torakoilla on olemassa tietoisuus ja että ne voivat kärsiä sähköimpulsseista.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat