Mies taisteli karhua vastaan – tarttui kiinni kielestä!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jos metsään haluat mennä nyt, takuulla yllätyt. Vanhan kappaleen sanat voivat joskus käydä toteen, mikäli metsäretkellä tulee tavanneeksi esimerkiksi täysi-ikäisen karhun. Silloin voi kokeneellakin metsänkävijällä tulla löysät housuun.

Kanadassa New Brunswickissa eräs mies on nyt joutunut kohtaamaan kyseisen luontokappaleen keskellä luontoa. Gilles Cyr pelästyi suunniltaan, kun puskista häntä kohti hyökkäsi aggressiivinen mustakarhu. Miehen seikkailijan vaistot heräsivät tositilanteessa. Hän teki sen, mihin monet eivät pystyisi – tarttui otuksen kieleen.

– Kun avasin silmäni, se oli päälläni. Hurjia ääniä – on aivan hullua, miten se murisee. Suoraan vatsasta. Sen suu oli auki edessäni, joten muistan tarttuneeni sitä kielestä. En halunnut päästää irti, koska se yritti taistella vastaan. Se halusi satuttaa minua, joten minäkin sitä. Kynsiessään minua se puri samalla omaa kieltään, kertoi Cyr CBC-kanavalle.

Mies selvisi karhuhyökkäyksestä pienillä vammoilla. Hän onnistui lopulta pakenemaan puun taakse ja karhukin menetti kiinnostuksensa. Cyr sai tilanteen jälkeen virallisen luvan jäljittää ja ampua kyseisen eläimen.

Sinänsä tapaus on hämmentävä, sillä karhut eivät yleensä hyökkää ihmisten kimppuun ilman syytä. Eri asia on, jos otsoa lähtee esimerkiksi ärsyttämään sen omalla reviirillä. Myös poikasistaan huolta pitävä karhuemo on riskitapaus, josta kannattaa pysyä kaukana.